Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijven

Ontstoken tandvlees

Ontstoken tandvlees is ontzettend vervelend als je daar last van hebt. Ontstoken tandvlees kan meerdere oorzaken hebben en heeft ook grote gevolgen voor je mond en mondhygiëne. Het is belangrijk om je mond goed schoon te houden om ontstoken tandvlees te voorkomen. In dit artikel lees je meer over de oorzaken van ontstoken tandvlees en wat voor gevolgen het kan hebben.

Ontstoken tandvlees kan voorkomen als je je mond niet goed verzorgd. Je kan ontstoken tandvlees krijgen door tandplak, tandsteen of als bacteriën zich ophopen rondom je tanden en kiezen. Hierdoor kan je dus ontstoken tanden en kiezen krijgen. Als dit door trekt kan ook een kaakontsteking ontstaan. Het is dus belangrijk om de gezondheid van je tanden in de gaten te houden anders kan dit grote gevolgen met zich mee brengen. Bij ontstoken tandvlees of kiezen kan het ook voorkomen dat je tanden of kiezen volledig getrokken moeten worden. Als de extractie kies plaats moet vinden dan is de ontsteking zo groot geworden, dat er geen andere mogelijkheid is.

Wil je ontstoken tandvlees op tijd opsporen dan moet je letten op de volgende zaken: Heb je vaak last van pijnlijke tanden? Bijvoorbeeld als je iets warms of kouds eet of drinkt? Heb je geïrriteerd tandvlees? Is je tandvlees rood (roder dan normaal)? Heb je terug getrokken tandvlees? Je tandvlees bedekt minder van je tanden? Heb je tijdens het tanden poetsen vaak last van bloedend tandvlees? Is je tandvlees gezwollen? Is je tandvlees dik (dikker dan normaal)? Heb je vaak last van aften, abcessen, blaasjes en fistels?

Al deze dingen kunnen aanduiden dat je last hebt van een tandvlees ontsteking. Deze dingen kunnen ook genetisch bepaald zijn, maar als je last hebt van meerdere van deze symptomen dan is de kans groot dat je binnenkort ontstoken tandvlees hebt. Ga dan naar de tandarts om je mond te laten reinigen om zo de ontsteking te voorkomen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://orfeokliniek.nl/