Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijven

Verschillende soorten petten

Iedereen draagt wel eens een pet of heeft iemand een pet zien dragen. Petten komen in allemaal verschillende soorten vormen en maten. Toch lijken de meeste petten wel op elkaar. Sommige petten hebben echter een gebogen klep andere hebben weer een platte klep. In dit artikel lees je de verschillen tussen de meest voorkomende petten. We bespreken hier de snapback, de baseball cap, de trucker cap en de dad hat.

De snapback De snapback was een tijd geleden de pet die je moest hebben. De petten werden veel gedragen door Amerikaanse honkballers. De snapbacks zijn caps met 6 zogeheten “panels”. Deze panelen vormen een geheel en aan de voorkant zit een platte klep. Veel van deze petten hebben de naam van Amerikaanse honkbal teams en dat maakten ze zo populair. Aan de achterkant van de snapback zit een verstelbare ‘snap’ (gaatjes en bolletjes die je kan verstellen) waardoor iedereen de pet kan verstellen naar zijn of haar grootte.

De baseball cap Deze cap wordt vooral gedragen door honkballers tijdens wedstrijden. Deze heeft net als de snapback een verstelbare achterkant met bolletjes en gaatjes en ziet er bijna identiek uit. Het enige verschil is dat de baseball cap een gebogen voorkant heeft. Verder zijn beide caps gemaakt van katoen.

De trucker cap Deze pet is qua uiterlijk bijna hetzelfde als de baseball cap. Hij heeft ook 6 panelen net als de snapback. Het enige verschil is dat de trucker cap gemaakt is van plastic en gestoffeerd schuim. Hierdoor is de pet veel lichter en laat hij (door het gaas) ook veel meer lucht door. De pet is oorspronkelijk gemaakt voor boeren en chauffeurs die vaak in het warme buiten weer werken.

De dad hat Deze pet heeft als enige 5 panelen in plaats van 6. Hierin verschilt de dad hat dus van de andere petten. Daarnaast heeft de dad hat ook geen sluiting met bolletjes en gaatjes, maar een verstelbare metale sluiting. Deze kan je open en dicht klappen om hem te verstellen.

Bezoek de website voor meer informatie : https://www.snapbacks.nl/