Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijven

Tips bij de schoonmaak van je badkamer

Ik ben een van de weinige Nederlanders die het leuk vindt om schoon te maken, denk ik. Ik vind het een echte genoegdoening om een vieze badkamer weer spik en span te maken. Ik ben me ervan bewust dat ik niet iedereen zo ver krijg om schoonmaken leuk te vinden, maar met onderstaande tips voor het schoonmaken van de badkamer, hoop ik jullie toch een steuntje in de rug te geven.

 

Gebruik een katoenen bal om hoektegels schoon te maken. Het reinigen van hoektegels met een gewone spons of borstel kan moeilijker zijn dan normale badkamertegels schoonmaken. Wikkel in plaats daarvan een watje in de tegelreiniger van uw keuze en druk deze in de hoek die u wilt reinigen. Wacht enkele minuten en verwijder vervolgens het watje. Veeg de hoek af met een vochtige doek om overtollig vuil te verwijderen. Als alternatief kunt u een oude tandenborstel gebruiken om de hoek schoon te boenen.

 

Breng een waslaag aan op keramische tegels. Breng eenmaal per jaar een laag autowas aan na het schoonmaken van de badkamertegel. Hierdoor zal water afdruipen en de groei van meeldauw worden voorkomen. Bovendien geeft het je badkamertegel een mooie glans.

  • Hoewel de exacte techniek voor het aanbrengen van de autowas varieert met de specifieke was die u wilt gebruiken, kunt u over het algemeen een schone doek in het bakje wax aanbrengen om een dunne laag over de badkamertegels te wrijven.
  • Na het aanbrengen van de was op de badkamertegel, moet u deze oppoetsen om te voorkomen dat de badkamertegel te glad wordt.

 

Reinig de vloertegel als laatste. Als u de hele badkamer heeft schoongemaakt, reinigt u de vloertegels als laatste. Hiermee wordt voorkomen dat u stof en vuil van planken en werkbladen op de vloer veegt nadat u ze net heeft schoongemaakt, waardoor je de tegels dus weer vies maakt. Dan zou u dus weer opnieuw kunnen beginnen met tegels schoonmaken.

Bezoek de website voor meer informatie :