Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Aanbiedingen

Tips voor een modern interieur

Moderne interieurs zijn helemaal hot. Strakke vormgeving, geometrische objecten neutrale kleuren, gladde muren en open ruimtes horen hier helemaal bij. Maar hoe pas je deze trend toe in jouw eigen huis? Wat draagt bij aan een moderne uitstraling? In deze blog komen de belangrijkste dingen aan bod: minimalistische inrichting, moderne verlichting en strakke vormgeving. Ontdek hoe jij jouw woning een moderne touch kan geven!

 

Verlichting met een moderne look

Wat betreft verlichting zijn er veel opties die binnen een modern interieur passen. Naast hang verlichting zijn er ook spots, led strips en led panelen. Het is belangrijk om eerst te weten waar de led verlichting geplaatst wordt. Ook de functie en de ruimte is belangrijk. Waar een spot meer aandacht besteedt aan het verlichten van een bepaalde plek zorgen hanglampen voor een wat sfeervoller geheel. Kies jij voor een led ufo lamp voor boven de tafel of ga je toch voor de ingebouwde spots?  

 

Meubels met strakke lijnen en vormen

Er is een groot aanbod aan meubels. Ronde banken, grote fauteuils met knopen en decoratieve stiksels, banken in een hoekvorm of juist romantische love seats. Juist door deze grote verscheidenheid aan mogelijkheden, is het moeilijk om te kiezen voor een eenduidige stijl. Ook bij tafels en eettafel stoelen is het aanbod groot. Wanneer je kiest voor een moderne stijl is het belangrijk om stoelen en banken met veel tierelantijnen achterwege te houden. Ook meubels met veel ronde onderdelen en vormen passen hier wat minder goed bij. Er zijn veel banken met strakke, vierkante vormen op poten. Dit is bij uitstek een voorbeeld van een modern interieur object. Bij tafels is het ook belangrijk om te kiezen voor een strak design zonder te veel details. Wat betreft materiaal is dit afhankelijk van de andere meubelstukken. Hout is meestal een goede en veilige keuze. Vaak staan deze tafels garant voor een lange levensduur.

 

Less is more

Modern staat eigenlijk gelijk aan niet te veel poespas. Waar expressionistische stijlen graag veel kleuren en vormen bij elkaar stoppen om een bont geheel te creëren, draait het bij moderne stijlen meer om less is more. Door het aantal kleuren, vormen en objecten te minimaliseren, focus je je op de strakke vormgeving en moderne sfeer. Dit betekent echter niet dat accessoires of decoratie uit de boze is. Kies bijvoorbeeld voor minimalistische objecten zoals kunstwerken, lijsten of items zoals kleden. Beperk alleen de diversiteit aan vormen, kleuren en materialen. Door een select aantal kleuren en materialen te hanteren, creëer je meer orde en structuur en laat dit nou net passen bij een modern interieur. Tot slot is het belangrijk om de ruimte open te houden. Kies er dus voor om de meubels iets van de muur af te zetten en kasten en tafels niet te veel te bedekken of te voorzien van deurtjes.