Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Uw woning verkopen kan tegenwoordig goed zonder makelaar

Tegenwoordig verkopen steeds meer mesen een woning via andere websites dan Funda. Om daar een woning op te kunnen laten vermelden is een makelaar nodig die toegang heeft tot de module om vastgoed te mogen plaatsen. Daar zijn uiteraard kosten aan verbonden en dat is uiteraard ook logisch. Toch lukt het tegenwoordig om woningen voor een goed bod te verkopen buiten Funda om. Maar waar moet u beginnen? Er zijn zoveel andere woningsites. Sons Real Estate begeleidt u daarin en biedt alle mogelijke opties aan om een huis te verkopen:

  1. Huis verkopen aan opkoper
  2. Huis verkopen aan netwerk Sons Real Estate
  3. Huis verkopen via huizensites

In principe bedoelen de meeste mensen optie 3 als zij roepen dat zij een ‘huis willen verkopen zonder makelaar’. Maar feitelijk is het direct verkopen aan een opkoper ook onderdeel van het verkopen van een huis zonder makelaar. Sons Real Estate is een opkoper, maar tegelijk bieden zij de optie aan om de woning zelf te kunnen verkopen.

Een woning verkopen zonder makelaar is niet altijd de beste keuze. Het is vaak veiliger om iemand te laten meekijken en een ander type verkoopproces aan te gaan. Op Funda zult u niet zo snel uw woning eraf halen, maar als u bijvoorbeeld op woningsites verkoopt, heeft u wellicht meer flexibiliteit. Zo kunt u zonder de volle aandacht uw woning er tijdelijk afhalen om bijvoorbeeld een kleine renovatie uit te voeren, om vervolgens uw onderhandelingspositie niet te verliezen.

Enkele voordelen van het zelf zoeken van bieder voor uw huis:

  • Flexibel
  • Geen makelaarskosten
  • Sneller

 

 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen-zonder-makelaar/