Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Zakelijke dienstverlening

Een gietvloer laten leggen, waar let je op?

Vroeger leefde we in strooien hutjes waar de vloer gemaakt was van klei. We gaven vrij weinig om de indeling van ons huis omdat we als mensheid rondtrokken van plek naar plek. Tegenwoordig ziet dat er natuurlijk anders uit. Vaak kop je tussen je 25-30ste een huis waar je misschien wel tot je 60ste blijft wonen! We hebben als mensheid echt één thuisbasis gevonden. En als je ergens zo lang woont dan wil je natuurlijk wel dat alles helemaal naar jouw smaak is ingericht.

We hebben het geluk dat we in een rijk land wonen waar veel baankansen zijn en waar we ook een hoog gemiddeld inkomen hebben in vergelijking met de rest van de wereld. De economie draait goed en we hebben dan ook redelijk wat spaargeld op de bank staan. Echter, we krijgen vrijwel geen rente meer over ons geld dus kiezen we er vaak voor om dit geld in onze ‘stenen te stoppen’ zoals dat ook wel wordt genoemd. We bouwen een uitbouw, kijken naar een nieuwe keuken, bouwen een nieuwe badkamer of gaan kijken naar de vloer die we altijd al wilde hebben. Voor veel mensen is de gietvloer daar een mooi voorbeeld van.

De gietvloer is een wat duurdere vloer maar met een hele robuuste uitstraling. Je kan een gietvloer combineren met verschillende stijlen zoals modern of vintage. Eigenlijk is er voor elke smaak wel de juiste gietvloer te vinden.

Maar waar moet je op letten?

Als jij er over uit bent dat je een gietvloer wilt kopen dan ga je vanzelfsprekend op zoek naar een partij die de gietvloer voor je wilt realiseren. Het is belangrijk om te weten dat de bouwmarkt op dit moment oververhit is. Er is te weinig personeel en de betrouwbare bedrijven hebben het druk. Sommige mensen kiezen ervoor om vanwege deze reden te kiezen voor bijvoorbeeld een Poolse aannemer die de vloer komt leggen. Dit zijn vaak bedrijven die niet verzekerd zijn en waarbij het lastig is om garantie af te dwingen wanneer er iets mis gaat bij het leggen. Wij adviseren daarom om altijd te werken met betrouwbare partijen die ingeschreven staan bij de KVK. Kijk hierbij ook goed naar eventuele reviews en referenties. Zie je een referentie op de website staan? Dan is het een optie om deze referentie op te bellen en te vragen naar de samenwerking met de desbetreffende partij. Bij een vloer van de nodige duizenden euro’s is het altijd slim om goed voorwerk te verrichten.

Het laatste advies wat we graag zouden willen geven is dat er goed nagedacht moet worden over het motief en de kleur van de vloer. Je zult niet de eerste zijn die een rode vloer met een glitter-motief erin laat leggen en na twee jaar erachter komt dat het een beetje té rood is. Een gietvloer is een vloer die minimaal 10 jaar moet blijven liggen om het een beetje rendabel te maken voor de portemonnee. Veel mensen kiezen daarom voor een wat neutrale kleur zoals grijs of beige.

Veel succes en plezier met het uitzoeken van jouw droom-vloer! Wil je wat ideetjes opdoen? Bekijk dan eens de portfolio-pagina van Kleijn Coatings uit Breda.