Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Zakelijke dienstverlening

Het nut van employer branding video’s

Een nieuwe manier om werknemers aan te trekken, is bij een krappe arbeidsmarkt wel zo leuk en zo handig. De laatste jaren zijn employer branding video’s hierbij een goed gebruik. Het is een wervingsinstrument die zeer succesvol is. Het is een handige en originele manier om nieuwe werknemers aan te trekken. 

Wat is een employer branding video? 

In een employer branding video promoot jij jouw bedrijf en eventueel vacature voor potentiële werknemers. Werknemers vertellen wat over jouw bedrijf, de sfeer en de werkzaamheden. Ze geven aan wat ze leuk vinden bij het bedrijf of de werkzaamheden. Zo geef je een compleet beeld en een volledige indruk van het bedrijf voor elke nieuwe collega. Uit onderzoek blijkt dat potentiële kandidaten sneller reageren met een employer branding video, dan een droge vacature tekst.  

Hoe maak je een employer branding video? 

Een employer branding video start met een creatieve sessie. Wat wil je precies delen en wat wil je uitstralen? Start bij het begin met wie je wilt bereiken, hoe ze wil bereiken en wat jouw belangrijkste boodschap is. 

 

Wil je bijvoorbeeld werken met interviewvragen? Stel deze dan op, maar deel ze niet met de medewerkers voordat het wordt opgenomen. Zo blijven de reacties spontaan en oprecht. Zo komt het een stuk natuurlijker over. Bovendien geven medewerkers die wat vertellen ook een beter beeld. 

 

Laat in de video het bedrijf goed naar voren komen. Dit kan door middel van het tonen van de ruimte, maar ook werknemers die aan het werk zijn. Zo geef je een oprechte impressie. Maak van de bovenstaande punten een geheel dankzij een script. 

 

Het belangrijkste bij het maken van een employer branding video is, is dat de video niet te lang mag zijn. Zorg ervoor dat het maximaal een minuut duurt. Je kunt meer vertellen in een minuut dan je denkt. 

Waarom ondernemers kiezen voor employer branding video’s?

Ondernemers kiezen voor employer branding video’s omdat het voordelen biedt. Je werft betere kandidaten en de voorselectie wordt hier door vereenvoudigt. Doordat je werknemers erbij betrekt, geef je een natuurlijk beeld. Het zou een beetje vreemd zijn als de eigenaar vertelt waarom zijn bedrijf zo leuk is. 

 

De kwaliteit van de sollicitanten neemt ook toe omdat het meer sollicitaties ontvangt die aansluiten bij jouw bedrijf. Mensen zien de vacaturevideo en hebben daardoor een beter beeld van de vacature en het bedrijf. Hierdoor kom je sneller in contact met de juiste kandidaat. 

 

Daarnaast is employer branding onderscheidend ten opzichte van andere bedrijven. Niet elk bedrijf neemt de moeite om deze employer branding video’s te maken. Je kunt het daarnaast ook geod inzetten bij jouw marketing kanalen, zoals social media en SEO.

Schakel hulp in 

Het is aan te raden om hulp in te schakelen bij het maken van een employer branding video. Jouw branding moet centraal staan en de beelden moeten aansluiten bij jouw boodschap. Een professional kan je helpen met het opzetten van een goed script en ook de beste beelden. Pak niet zomaar een camera, maar maak er een echt plan van. Zo laat jij een video maken die klopt op alle punten.