Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Zakelijke dienstverlening

De beste voorbereiding op je retail onderneming

Ondernemen in de retail sector is zwaarder dan ooit. Door de opkomst van het internet worden er steeds meer producten op het internet gekocht. Consumenten komen steeds minder hun huis uit om spullen te kopen. Het is daardoor als retailer lastiger dan ooit om de mensen toch nog in de winkel te krijgen. Is het in deze tijd nog wel verstandig om een winkel te openen? Het antwoord is in lang niet alle gevallen ja. Op winkel-eigenaren.nl lees je precies waar je allemaal rekening mee moet houden.

Voorbereiden op een winkel

Als je een winkel wilt gaan openen, is het in deze tijden dus nog belangrijker dan ooit om je goed voor te bereiden. Wat ga je bijvoorbeeld verkopen? Het assortiment is natuurlijk erg belangrijk. Bestellen mensen dit tegenwoordig niet liever online? En hoe zorg je ervoor dat mensen jouw winkel gaan herkennen? Daarvoor moet je een goede huisstijl ontwikkelen. De huisstijl moet herkenbaar zijn en door onder andere het kleurgebruik direct herkenbaar worden voor consumenten. Het kan ook goed zijn om rekening te houden met multi channel marketing. Je zorgt er dan voor dat je via het internet reclame maakt voor je fysieke winkel. Bijvoorbeeld door beter vindbaar worden in Google (SEO), adverteren in zoekmachines (SEA), of door gebruik te maken van sociale media zoals Instagram, Facebook, LinkedIn en Youtube. De mogelijkheden hierbij zijn oneindig.

Een winkelpand

Het zoeken van een winkelpand is een hele klus. Hoe zorg je ervoor dat je het juiste pand huurt (of koopt) voor jouw onderneming. En hoe richt je dit vervolgens in? Welke meubels komen er bijvoorbeeld in de winkel. En welke uitstraling wil je hebben voor jouw bezoekers? Moet alles er bijvoorbeeld heel duur en luxe, of juist heel goedkoop uitzien. Dit zijn allemaal factoren die je als winkeleigenaar mee moet nemen bij de inrichting van jouw winkelpand. De locatie is ook erg belangrijk. Zijn jouw potentiële klanten bijvoorbeeld bereid om ver te reizen voor de producten die jij verkoopt? In dat geval kun je ook zoeken naar een goedkoper pand op een industrie terrein. Die zijn vaak wat moeilijker te bereiken. Maar wel makkelijk met parkeerplaatsen. Afhankelijk van jouw situatie moet je hier dus de juiste keuzes in proberen te maken. Een goede voorbereiding is daarvoor erg belangrijk. Kijk voor meer tips en tricks voor winkel eigenaren op https://winkel-eigenaren.nl/.