Ondernemershuis Zuid-Oost
Aanbiedingen

Goede slaap

 

Slaap je ’s nachts niet goed ? Niet slapen is ook niet goed om jouw geheugen te verbeteren. Als je van plan was om je echtgenote de volgende dag een geschenkje te geven, dan is het goed mogelijk dat je het vergeten bent als je die nacht niet goed slaapt. Recente studies tonen aan dat een goede nachtrust het geheugen verbetert. Denk aan een bepaald plan of actie en ga dan naar bed. Je zal je plan beter kunnen uitvoeren dan jouw collega die tot over middernacht opbleef. We kunnen hieraan toevoegen dat net zoals de National Sleeping Foundation beweert, de gemiddelde academische resultaten van kinderen en tieners die lijden aan gemiddelde tot zware slaapapneu, slechter zijn dan de resultaten van studenten die een slaap hebben die niet gestoord wordt door een ademhalingsstoornis.

Volgens depsycholoog.nl hebben kinderen meer behoefte aan slaap dan volwassenen, pasgeboren baby’s slapen tot wel 18 uur. Alhoewel volwassenen minder uur slaap nodig hebben, moet die slaap wel goed zijn om hun geheugen te verbeteren. Een goed werkend geheugen is belangrijk om goede beslissingen te kunnen nemen en slaapstoornissen kunnen dus omgekeerd de werking van het geheugen beperken. De auteurs van de studie beweren dat slaap dus helpt om het geheugen te verbeteren. 

De psycholoog aan de Washington Universiteit van St. Louis die de studie leidde , zei :” Als het er op aan komt om zaken uit te voeren die men gepland had, is het best om er eerst over na te denken en dan er “ een nachtje over te slapen”. Onvoldoende goede nachtrust helpt niet veel om jouw geheugen op peil te houden. De onderzoekers van de Washington Universiteit testten 24 studenten in 4 verschillende groepen om te zien of een goede nachtrust nodig is om het geheugen te optimaliseren.

Psycholoog Mc Daniel zei :” De slaap bevorderde het zich herinneren van het feit dat men die geplande taak moest doen wanneer die context aanwezig was, maar niet wanneer er een andere context aanwezig was.”

Er is meer informatie over deze studie beschikbaar bij het on-line “science new publication” SciGuru.com. SciGuru.com publiceert nieuws en artikels over allerlei interessante zaken op alle gebieden van de wetenschap en de technologie.

Mocht u meer informatie willen over de behandelingen voor slaapproblemen, Bezoek dan eens de website van depsycholoog.nl/rotterdam en voor het bezoeken van een psycholoog in Utrecht, Eindhoven, Rotterdam of Amsterdam bent u bij hen op het juiste adres.

 

 

 

Bezoek de website voor meer informatie :