Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Hoe kies je wandtegels voor de badkamer?

Bij de aanschaf van een nieuwe badkamer moet je veel keuzes maken. Daarbij denk je al snel aan wastafels, toiletten en douchewanden. Natuurlijk zijn dit belangrijke elementen in de badkamer, maar vergeet ook vooral de tegels niet. De wandtegels bepalen voor een groot deel de uitstraling van je badkamer. Kies je voor een strak wit design of voor vrolijke kleuren? Neem je grote tegels of juist kleine? Hoe bepaal je welke wandtegels je badkamer helemaal afmaken?

Welke kleur wandtegels kies je?

De kleur die je kiest voor je wandtegels in de badkamer is vooral een kwestie van smaak. Als je een kleine badkamer hebt, kun je lichte tegels kiezen om de ruimte groter te laten lijken. Is je badkamer eigenlijk meer een badzaal, dan zijn donkere kleuren ook prima. Vind je witte tegels te wit? Dan kun je ervoor kiezen kleine accenten aan te brengen. Dat kan bijvoorbeeld door een rand van gekleurde tegels te maken of door grotere en kleinere tegels te combineren.

Grote of kleine tegels?

Een tweede manier om je badkamer groter te laten lijken, is door grote tegels te gebruiken. Deze wandtegels hebben bovendien het voordeel dat ze minder voegen opleveren, wat je weer tijd bespaart bij het schoonmaken. Kleine tegels hebben dan weer het voordeel dat je er makkelijker leuke patronen mee kunt maken.

Een luxe uitstraling

Een derde keuze die je moet maken, is of je matte of glanzende wandtegels kiest. Glanzende tegels geven een luxe uitstraling maar je ziet vuil er wel eerder op. Voor de kleinere badkamer zijn ze een goede keuze want door de weerkaatsing van het licht op de tegels lijkt de ruimte wat groter. Matte tegels laten juist de aandacht vooral gaan naar het glimmende sanitair en de gekleurde accessoires.

Wandtegels in het echt bekijken? Kom dan eens naar Wolterink Badkamers & Tegels in Zutphen.