Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Bedrijven

Zo word jij opgemerkt door headhunters

Misschien denk je bij de term headhunters aan een premiejager, maar niets is minder waar. Een headhunter is een term die vaak voorkomt in de recruitment. Dit bureau gaat dus op zoek naar de beste kandidaten voor de belangrijkste functies. Hiervoor krijgt de desbetreffende persoon opdracht vanuit een bedrijf die dus op zoek gaat naar de beste. Ben jij op zoek naar een andere baan en wil je een trede omhoog op de carrièreladder, dan is gevonden worden door headhunters misschien wel de beste optie. In dit artikel leggen we je uit hoe jij opgemerkt wordt door headhunters, waardoor jij de volgende stap kan maken in jouw carrière.

Zichtbaarheid

Wil je eruit springen, dan is een van de effectiefste manieren om gespot te worden door een headhunter, door je stem te laten horen. Tegenwoordig is de online wereld heel belangrijk en daarom is het belangrijk om vooral actief te zijn op platformen als LinkedIn. Publiceer bijvoorbeeld artikels of ga spreken op een sectorevenement. Hierdoor wordt je sneller opgemerkt en is de kans om benaderd te worden dus ook groter.

Erkenning

Dat je goed bent in wat je doet, is voor velen zoals collega’s vanzelfsprekend, maar dit moet ook zichtbaar zijn voor de buitenwereld. Het is logisch dat headhunters dan ook sneller naar je toe komen. Zorg dat je bij de organisaties waar je hebt gewerkt een goede sfeer achterlaat. Een headhunter kan bijvoorbeeld contact met hen opnemen en dan is het belangrijk dat zij positief over jou spreken. Vraag waar nodig erkenning aan je ex-collega’s of collega’s via LinkedIn.

Doe beroep op de headhunters

Heb je zelf een onderneming of ben je in je huidige functie bevoegd om solliciteerprocedures te doen? Een van de beste en eenvoudigste manier om in de toekomst benaderd te worden door een headhuntersbureau, is door hen zelf in te schakelen. Heb je zelf vacatures om in te vullen, ga dan zeker in gesprek met een bureau dat ook aansluit aan je eigen carrière pad. Een headhunter zal dan sneller aan je denken, bij een toekomstige opdracht dat aansluit aan jouw kennis en vaardigheden. Let hier wel op de lange termijn relatie. Een headhuntersbureau nemen ethische grenzen en belangenconflicten zeer serieus, dus een eigen benadering kan mogelijk minder effectief zijn als je per direct op zoek bent naar een andere functie. Investeer dus in een lange termijn relatie als het gaat om een headhuntersbureau.