Ondernemershuis Zuid-Oost
Image default
Aanbiedingen

Wanneer is dubbele raambekleding handig om te gebruiken

Ramen inrichten met de juiste jaloezieën of gordijnen kan je hele inrichting een persoonlijke verfijnde toets geven en tegelijk warmte brengen. Het is geen geheim dat de juiste raambekleding de uitstraling van je huis drastisch kan veranderen, maar hoe zit het als ze samen gepaard worden? Werken jaloezieën en gordijnen samen? Wel, het antwoord is ja, en als ze in lagen bij elkaar gelegd worden kunnen ze een prachtige sfeer in de hele ruimte brengen. Een beetje gelaagdheid kan een heel eind gaan om een rustgevende sfeer te behouden. Je kunt verschillende soorten raambekleding in lagen aanbrengen om een uitstraling te krijgen die echt een verlengstuk is van het interieur van je huis. Als je jaloezieën en gordijnen in lagen samenbrengt, is uiterlijk niet het enige doel, je moet ook belang hechten aan de functionaliteit. En als het op functies aankomt, zal dit duo je niet teleurstellen. Ze doen meer dan het regelen van licht of privacy. Volgens de binnenhuisarchitecten moet je, voor je ze met elkaar integreert, kijken naar de beste praktijken van gelaagde behandelingen.  Door deze twee raamoplossingen te mixen en te matchen krijg je een designer-waardige look. 

Gelaagde raambekleding

Bij gelaagde gordijnen met jaloezieën of rolgordijnen gaat het er in de eerste plaats om het juiste contrast te hebben, zodat de twee lagen niet tegen elkaar botsen. Bijvoorbeeld, als je een neutraal getinte jaloezie hebt, dan werkt elk patroon of effen kleur gordijnen. Kies je weer een zachte soort raambekleding zoals plisségordijnen of vouwgordijn, kies dan voor je gordijn een print of kleur die bij de textuur van de andere raambekleding past. Je moet dus heel voorzichtig en specifiek zijn terwijl je in dit uitzoek traject stapt. Maar voordat je iets plant en uitvoert, vraag je jezelf af waarom je zou overwegen raambekleding te koppelen? Moet je echt gordijnen en jaloezieën integreren? Want deze taak kost niet alleen tijd, maar kan ook een beetje duur zijn.

Tijden waarop je gelaagde raambekleding nodig hebt

Raambekleding is een essentieel onderdeel van het luxueus en uiterst handig maken van ons leven. Lichtregeling, isolatie, en het bewaren van de privacy binnenshuis zijn enkele van de belangrijkste taken dat een raambekleding vervult. Woon je op een plaats waar het klimaat het hele jaar door extreem blijft of kijken je ramen uit op een drukke straatkant, dan moet de functionaliteit van raambekleding je eerste prioriteit zijn. Met zo veel vernieuwende jaloezieën op de markt kan zelfs de beste falen als het op comfort en uitstraling aankomt. Er blijft een ruimte tussen de lamellen waardoor licht en verblinding gemakkelijk kunnen binnendringen terwijl ze je inrichting opfleuren. Dit kan een echt probleem zijn, vooral als je een donkere sfeer wilt zoals voor je slaapkamer. Je rolgordijn mag dan briljant werken bij het tegenhouden van natuurlijk of kunstmatig licht, maar aan de speciale behoeften van je kamer kun je voldoen door er een mooie raambekleding als een gordijn over te leggen.

Kracht van energiebesparing

Raambekleding heeft het vermogen je huis energiezuinig te maken. Als je rolgordijnen van hoge kwaliteit kiest, kun je de warmte binnen houden in de wintermaanden en de hitte buiten in de zomer. Maar zelfs na een goede plaatsing kan de zonnewarmte je ruimte binnendringen door of zijkant van de bedekking, waardoor de temperatuur van de ruimte stijgt. Maar gelaagdheid lost je probleem op. Door verduisterende of dik gefabriceerde gordijnen te kiezen kun je de hitte efficiënt tegenhouden, en zo het interieur op een ideale temperatuur houden terwijl je de energierekening van je huis verlaagt. Dus als je een probleem hebt met de binnentemperatuur, overweeg dan raambekleding in lagen aan te brengen, want zo krijg je volledige bedekking van ramen/deuren.

https://www.raamdecoratie.com