Ondernemershuis Zuid-Oost
Bedrijven

Een mooi dak van riet voor je huis

Heb jij altijd al een rietendak voor je huis gewild? Het staat altijd luxe en mooi en tegenwoordig is het eigenlijk net zo praktisch als een gewoon dak van beton of dakpannen. Een goede rietdekker kan een dak aanleggen dat net zo lang meegaat als andere daken maar wel een luxe en aparte uitstraling heeft.

Waar rieten daken vroeger misschien meer iets voor de armen waren, daar is het tegenwoordig juist een statussymbool voor de rijkeren onder ons. Een rieten dak is tegenwoordig dan ook niet meer zo brandgevoelig als dat het vroeger misschien wel was. Er zijn diverse mogelijkheden om een dak van riet zo veilig mogelijk te maken en ervoor te zorgen dat een rieten dak net zo veilig is als een ander dak. Er zijn diverse technieken die kunnen worden ingezet voor het veilig maken van een rieten dak.

Allereerst wordt er tegenwoordig het vaakst gebruik gemaakt van een combinatie van dakpannen en van riet. De dakpannen blijven uiteraard niet zichtbaar onder het riet, maar zorgen er wel voor dat de constructie van de daken veel steviger is en veel meer bestendig is voor de invloeden van buitenaf. Je hebt bovendien ook de keuze voor echt riet of voor kunststof riet. Dat klinkt misschien als valsspelen maar het ziet er net zo mooi uit als echt riet maar heeft een aantal fijne voordelen.

Zo is kunststof riet een materiaal dat langer mee gaat dan riet uit de natuur. Er groeit ook veel minder snel mos en schimmel op, zaken die je rieten dak minder stevig kunnen maken. Voor de brandgevoeligheid kan een rieten dak erg goed worden geïmpregneerd. Na zo’n behandeling is een dak van riet net zo veilig als ieder ander dak en kan het bovendien ook net zo makkelijk weer 30 tot 40 jaar. En dat is net zo lang als een ander dak van beton of dakpannen.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.rietwerk.nl/