Ondernemershuis Zuid-Oost
Ondernemen

Elektronica in de auto

Toen men nog in een tijd leefde zonder auto’s ging het reizen heel anders dan nu. Mensen gebruikten met een beetje geluk een paard en wagen, of maakten gebruik van een schip dat van de ene stad naar de andere stad voer. Als je weinig geld had zat er bovendien vaak niets anders op dan te voet op reis te gaan. De auto heeft een hoop verandert, en dat doet het nog steeds. De allereerste auto’s hadden geen elektronische componenten en bestonden louter uit een frame met stoelen en een motor die handmatig aangezwengeld diende te worden. De auto’s van nu zijn van alle luxe voorzien en worden steeds moderner, voornamelijk dankzij de technologische ontwikkelingen.

Al snel kregen auto’s stuurbekrachtiging, elektrische sloten, verlichting en autoradio’s die elektrische elementen in de auto brachten. Dit waren relatief onschuldige en noodzakelijke nieuwe onderdelen, maar tegenwoordig is een auto volgebouwd met elektronica. Van een GPS systeem tot de achteruitrijcamera waarbij de achteruitrijcamera draadloos weer is verbonden met een scherm op het dashboard. Voor beide systemen kunt u terecht bij Van Zwitserland.

Maar het lijkt hiermee alles behalve op te houden. De nieuwste generatie auto’s die momenteel wordt ontwikkeld is nog veel elektronischer. Moderne auto’s rijden bijvoorbeeld volledig op elektriciteit en maken geen gebruik meer van vervuilende fossiele brandstoffen. Maar ook in de auto is alles volgebouwd. Stoelen en verwarmingselementen werken elektronisch, net als de ruiten en het stuur. Maar ook de nieuwe boordcomputers, intelligente software en software die ervoor zorgen dat een auto in theorie zelfstandig kan rijden maken hier een deel van uit. In de toekomst zal het bovendien alleen maar verder toenemen.

De meeste mensen zijn erg enthousiast, maar er zijn ook mensen die het niet op prijs stellen, bijvoorbeeld doordat zij denken dat een mechanische auto langer meegaat voordat er gebreken optreden. Toch is ook de duurzaamheid van de auto’s alleen maar toegenomen en is de technologie stukken beter dan de technologie die gebruikt werd in de eerste autoradio’s.

Ga voor meer informatie naar vanzwitserland.nl.

Bezoek de website voor meer informatie : http://www.vanzwitserland.nl/